2.2.2015

Gluten free bread!

 
So many of you have asked about my gluten free breads!
So, here it is!
 
6 dl gluten free flakes and flours
1 tea spoon baking powder
1 tea spoon psyllium powder
seeds or dried fruits
1 tea spoon salt
 
Mix these all together and add
 
some olive oil and
3,5 dl water
 
Mix well and make about 5-8 small heaps of dough
on the greaseproof paper.
add some flours on top and pat to flat breads.
 
Oven 200 C for about 20 minutes.

 
Minulta on kyselty gluteenittomien teeleipien ohjetta, joten
tässä se nyt tulee!
 
6 dl gluteenittomia hiutaleita ja jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl psyllium jauhetta
1 tl suolaa
siemeniä tai kuivattuja hedelmänpaloja
 
Sekoitetaan hyvin yhteen ja lisätään
 
loraus oliiviöljyä ja
3,5 dl vettä
 
sekoitetaan tasaiseksi ja nostellaan 5-8 nokaretta leivinpaperille.
Ripotellaan jauhoja päälle ja taputellaan pieniksi leiviksi.
 
Uuni 200 astetta, noin 20 minuuttia
 
Vaihtelen ohjetta maun mukaan ja joskus joukkoon eksyy
kuivattua nokkosta, marjajauhetta, juustoraastetta tai
porkkanaraastetta.

12 kommenttia:

  1. Sattuipa hyvin: juuri mietin, mitä laittaisin iltapalaksi. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tulipa sitten sopivasti!
      Toivottavasti maistui!

      Poista
  2. Kiitos Susanna! Nyt on teeleipien ohje tallennettu. Kiva ja helppo ohje, sopii tällaiselle silloin tällöin leipurille. Vinkkaan sinulle, kun näitä teeleipiä on leivottu ja maisteltu. Ja vielä pitää sanomani, kuvasi ovat tosi kauniit, niissä on silmänruokaa.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia!
      Ohje on todella helppo ja nopea!
      Teen itselleni leipiä pari kertaa viikossa.
      Siemennäkkärin ohje myös jossain viime kesän kätköissä tässä blogissa!

      Poista
  3. Kiitos! Pitääkin kokeilla noita kuivattuja hedelmiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, rakastan kuivattuja aprikoosin paloja leivässä!!

      Poista
  4. Kuvat ovat jälleen niin herkän kauniit :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat kuvat! Kiitos tästä ohjeesta, kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilla!
      Taikinaan voi lisätä lusikallisen hunajaa, jos haluaa makeutta!

      Poista
  6. Näyttääpä tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!
      Maistuu myös oikein hyvältä!

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi!