My friend inspired me
to try sugaring almond flowers!
It was fun, but hard to find
sugar fine enough.
At first I applied some
egg white very gentle on the petals.
Then I sprinkled some
fine sugar on top.
These sweet flowers will
decorate a cake soon,
I hope!
innosti minua kokeilemaan
mantelinkukkien sokerointia!
Ensimmäiset mantelinkukat olivat niin
heiveröisiä,
kuin ohuinta silkkipaperia,
joten odotin seuraavan lajikkeen puhkeamista
kukkaansa.
Ne olivatkin vahvempia ja
kokeilin nyt miten sokeri toimii.
Vaikeinta tässä hommassa oli
löytää tarpeeksi hienoa sokeria täältä!
Lopulta hienoa sokeria löytyi.
Sivelin ensin terälehdille
hellävaroen kananmunanvalkuaista
siveltimellä ja sirottelin sitten
sokeria varovasti joka puolelle
kukkaa.
Kukkien annetaan kuivua muutama tunti
esim. leivinpaperin päällä.
Hauskaa puuhaa!
Kukkakaupalta ylijääneet
tuoksuvat leikoijan kukinnot
olivat sitten jo liian suuritöisiä,
joten jätin ne sokeroimatta.
Mikä makea tuoksu!
Ehkäpä jokunen kukka pääsee vielä
jonkun leivonnaisen koristeeksi...
En ole vielä saanut selville voiko
näitä kukkia oikeasti syödä,
mutta ainakin kauniita ovat!
Kiitos vielä Tainalle
kivasta ideasta!
onpa kaunista! aika monia kukkia voi syödä, toivottavasti myös näitä. Meillä Suomessa voisin kokeilla keväällä tätä esim. omenankukilla. Kiitos sinulle ja Tainalle ideasta!
VastaaPoistaKatselin jo pieniä orvokkeja puutarhalla ja meinasin ostaa muutaman purkin sokerointiin niitäkin!
PoistaNiitä ainakin voi syödä, kunhan ovat luomuja...eli ei ruiskutettu kasvinsuojeluaineilla.
Mutta nyt on mantelinkukkien aika, joten nautitaan näistä!
Kiitos, Kirsti, jään odottelemaan sinun omenankukkiasi! ;)
Kaunista! <3
VastaaPoistaKiitoksia! =)
PoistaOlipa aika hauska idea! Hyvin kaunista!!
VastaaPoistaKiitos, idea on oiva ja kukat kestävät jopa montaa päivää sokeroituina!
PoistaKiitos kuuluu myös Tainalle, joka minua muistutti sokeroinnista! =)
kaunis ja kiva idea!
VastaaPoistaHerkät kukat kuin karamellit!
PoistaKiitos, Sussi!
Wau! Varmasti ihana tuoksu ja kauniita ovat!
VastaaPoistaHempeää helmikuuta!
Kiitos!
PoistaTätä ideaa kannattaa kokeilla!
Herttaista helmikuuta sinnekin!
Syötävän kaunista, oli sitten syötäviä tai ei 😀
VastaaPoistaKiitos sinulle, Ansu!
PoistaKivoja ja kauniita, syötävän kauniita!
VastaaPoistaKiitos sinulle, Sirkku!
PoistaKukat ovat kyllä suloisen makeita!
Ihania jo ihan sillään.
VastaaPoistaNiin ovat...en taida raaskia edes maistaa! =)
PoistaKiitos!
Ai että!<3 Niin herkän suloisia!<3 Täytyy itsekin laittaa kokeiluun jälleen, kun omenapuut alkavat kukkimaan. Olisi kauhean kiva koristella pojan lakkiaiskakut oikeilla, sokeroiduilla kukkasilla.:)
VastaaPoistaOi, lakkiaiskakku sokeroiduilla omenankukilla olisi hitti ja todella kaunis!!
PoistaKiitos vielä vinkistä, Taina!
Oi miten kauniita ja ihana idea! Nuo ovat kyllä upeita koristeina♥ Ihanaa alkanutta helmikuuta♥
VastaaPoistaKoristeina suloisen makeita, eikä haittaa vaikka popsii muutaman ohimennen... =D
PoistaKiitos sinulle, Päde, ja heleää helmikuuta!
Nää sun kuvat on kyllä niin kauniita ja herkkiä. Ihania! <3
VastaaPoistaKiitos sydämestäni, Kaisa! =)
PoistaKiitos, Satu!
VastaaPoistaJuu, sokeri onneksi löytyi kun ei huhmarikaan auttanut...mutta kiitos vinkeistäsi!!
Pitää kai se kahvimyllykin hommata... ;)
Ihanaa helmikuuta!
Oman puutarhan luomuruusut ovat parhaita!
VastaaPoistaNämä vilimantelipuun kukat ovat myös suoraan puhtasta luonnosta.
Kiitos sinulle ja ihanaa viikonloppua!