1.2.2018

Sugar Flowers!


My friend inspired me 
to try sugaring almond flowers!

It was fun, but hard to find
sugar fine enough.


At first I applied some
egg white very gentle on the petals.

Then I sprinkled some 
fine sugar on top.

These sweet flowers will
decorate a cake soon,
I hope!


innosti minua kokeilemaan
mantelinkukkien sokerointia!

Ensimmäiset mantelinkukat olivat niin
heiveröisiä,
kuin ohuinta silkkipaperia, 
joten odotin seuraavan lajikkeen puhkeamista
kukkaansa.


Ne olivatkin vahvempia ja
kokeilin nyt miten sokeri toimii.

Vaikeinta tässä hommassa oli
löytää tarpeeksi hienoa sokeria täältä!

Lopulta hienoa sokeria löytyi.
Sivelin ensin terälehdille
hellävaroen kananmunanvalkuaista
siveltimellä ja sirottelin sitten
sokeria varovasti joka puolelle
kukkaa.

Kukkien annetaan kuivua muutama tunti
esim. leivinpaperin päällä.


Hauskaa puuhaa!


Kukkakaupalta ylijääneet
tuoksuvat leikoijan kukinnot
olivat sitten jo liian suuritöisiä,
joten jätin ne sokeroimatta.


Mikä makea tuoksu!

Ehkäpä jokunen kukka pääsee vielä
jonkun leivonnaisen koristeeksi...

En ole vielä saanut selville voiko 
näitä kukkia oikeasti syödä,
mutta ainakin kauniita ovat!


Kiitos vielä Tainalle
kivasta ideasta!


25 kommenttia:

  1. onpa kaunista! aika monia kukkia voi syödä, toivottavasti myös näitä. Meillä Suomessa voisin kokeilla keväällä tätä esim. omenankukilla. Kiitos sinulle ja Tainalle ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin jo pieniä orvokkeja puutarhalla ja meinasin ostaa muutaman purkin sokerointiin niitäkin!
      Niitä ainakin voi syödä, kunhan ovat luomuja...eli ei ruiskutettu kasvinsuojeluaineilla.
      Mutta nyt on mantelinkukkien aika, joten nautitaan näistä!
      Kiitos, Kirsti, jään odottelemaan sinun omenankukkiasi! ;)

      Poista
  2. Olipa aika hauska idea! Hyvin kaunista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, idea on oiva ja kukat kestävät jopa montaa päivää sokeroituina!
      Kiitos kuuluu myös Tainalle, joka minua muistutti sokeroinnista! =)

      Poista
  3. kaunis ja kiva idea!

    VastaaPoista
  4. Wau! Varmasti ihana tuoksu ja kauniita ovat!
    Hempeää helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tätä ideaa kannattaa kokeilla!
      Herttaista helmikuuta sinnekin!

      Poista
  5. Syötävän kaunista, oli sitten syötäviä tai ei 😀

    VastaaPoista
  6. hih, sait siis tehtyä! Juttelin asiasta T:nkanssa. Hei vinkki hienompaan sokeriin...onko sinulla kahvimyllyä? Sillä hienonee....

    Kauniita päiviä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu!
      Juu, sokeri onneksi löytyi kun ei huhmarikaan auttanut...mutta kiitos vinkeistäsi!!
      Pitää kai se kahvimyllykin hommata... ;)

      Ihanaa helmikuuta!

      Poista
  7. Kivoja ja kauniita, syötävän kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, Sirkku!
      Kukat ovat kyllä suloisen makeita!

      Poista
  8. Ihania jo ihan sillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat...en taida raaskia edes maistaa! =)
      Kiitos!

      Poista
  9. Ai että!<3 Niin herkän suloisia!<3 Täytyy itsekin laittaa kokeiluun jälleen, kun omenapuut alkavat kukkimaan. Olisi kauhean kiva koristella pojan lakkiaiskakut oikeilla, sokeroiduilla kukkasilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, lakkiaiskakku sokeroiduilla omenankukilla olisi hitti ja todella kaunis!!
      Kiitos vielä vinkistä, Taina!

      Poista
  10. Oi miten kauniita ja ihana idea! Nuo ovat kyllä upeita koristeina♥ Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koristeina suloisen makeita, eikä haittaa vaikka popsii muutaman ohimennen... =D
      Kiitos sinulle, Päde, ja heleää helmikuuta!

      Poista
  11. Nää sun kuvat on kyllä niin kauniita ja herkkiä. Ihania! <3

    VastaaPoista
  12. Oman puutarhan luomuruusut ovat parhaita!
    Nämä vilimantelipuun kukat ovat myös suoraan puhtasta luonnosta.
    Kiitos sinulle ja ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi!