1.11.2015

Spanish Tapas

 
My Spanish tapas evening was
little bit different tonight.
 
I baked spicy gluten free banana bread and
enjoyed it with traditional
Serrano ham and cheece.
 
A cup of hot Roiboos tea and
the evening was perfect!

 
Tervetuloa tummat marraskuun illat!
 
Pieni tapashetki illan hämärässä.
Perinteistä ilmakuivattua kinkkua
tuhdin espanjalaisen juuston kera.
 
Leivoin hurmaavaa mausteista gluteenitonta
banaanileipää
Jotain Sinistä-blogin
ihanalla ohjeella!
 
jotainsinista.blogspot.com

 
Muutin vain hitusen ohjetta, kun
en löytänyt vaniljajauhetta mistään!
Laitoin tilalle inkivääriä ja toimii!
Eikä tattariakaan kauppa tuntenut...
 
Kupillinen kuumaa Roiboos-teetä ja
ilta ei enää paremmin voisi maistua!

 
Mausteinen banaanileipä
 
3 kypsää banaania
3 kananmunaa
0,5 dl kookosöljyä
1 dl mantelimaitoa
1-3 rkl hunajaa
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl tattari- tai tummaa riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljaa tai inkivääriä
2 tl kanelia
ripaus suolaa
 
Muusaa banaanit,
lisää munat, öljy, maito ja hunaja.
Sekoita kuivat aineet ja lisää viimeisenä
taikinaan.
 
Paistoin leivän leivinpaperilla
vuoratussa vuoassa
30-40 minuuttia ja 175 astetta.

 
Spicy banana bread:
 
3 bananas
3 eggs
0,5 dl coconut oil
1 dl almond milk
1-3 tbsp honey
2,5 dl oat flakes
2,5 dl dark rice flours or buckwheat
2 tsp baking powder
0,5 tsp cardamom
0,5 tsp ginger or vanilla powder
2 tsp cinnamon
pinch of salt
 
Smash the bananas,
add eggs, milk, oil and honey.
Mix all flours and spices and
add to the dough.
 
Oven 175', 30-40 min.

14 kommenttia:

  1. Kiitos vähän uudenlaisesta ohjeesta, kokeiluun menee.
    ..ja ihanat kuvat, niinkuin aina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinille Jotain Sinistä blogiin myös!
      Sieltä tämän ihanan uuden ohjeen löysin!
      Kiitos!

      Poista
  2. ♥oi että on niin kauniit kuvat! Varmasti myös hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riitta Sinikka!
      Suosittelen kokeilemaan ohjetta!

      Poista
  3. Banaanileipä kuulostaa hauskalta. Kiitos reseptistä! Pieni makeus tekee leivälle hyvää yhdistettynä johonkin suolaiseen. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin maukas ohje!
      Voi hyvin käyttää kuivakakkuna kahvin kanssa tai aamupalalla juuston kera!
      Ihanaa marraskuuta!

      Poista
  4. Kiitos kivasta ohjeesta! Tuota voisi vaikka kokeilla... mutta onko banaanin maku kovin voimakas? En ole banaanifani, tosin leipomuksissa ym. se joskus onkin ihan ok. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla, jos olet joskus maistanut banaanikuivakakkua, niin siinä banaani maistuu hieman enemmän kuin tässä!
      Mausteet peittävät banaanin makua, mutta kyllä sen joukosta tunnistaa!
      Kokeile ihmeessä!!

      Poista
  5. kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  6. Oi, miten herkulliselta näyttää ja kuulostaa! Kukahan meillä leipois jotain, mitä tahansa, hyvää?!;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistä joku ystävä leipomaan!
      Minäkin jouduin leipomaan jo kaksi leipää lahjoiksi!
      Naapurin espanjalainen rouva ihastui siihen ja samoiten ruotsalainen pomoni!

      Poista
  7. Nams, kaunis ja maittava postaus. :-)

    Ilmakuivattu liha on hyvää. Suolaisuuden takia ei voi kovin tiuhaan syödä.

    Hyvää marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos!
      Suussa sulavaa kinkkua tosiaan, jota saimme lahjaksi!
      Minulla taas on krooninen suolanpuute, joten suola maistuu!

      Kaunista marraskuuta sinullekin!

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi!