The mystic scent of Gardenia,
so deep in late evening,
that you could almost faint
for that!
And still soft and green
new almonds from the
Almond Valley.
Gardenian pökerryttävä tuoksu
huumaa hämärtyvässä
puutarhassa.
Illan pimetessä sen huuma vain
voimistuu.
Vielä vihreät ja pehmoisen nukkaiset
mantelit ovat tämän vuoden satoa.
Niiden kypsymistä odotellaan vielä pitkään.
Mutta gardenian haluan
istuttaa omaan puutarhaani,
sen tuoksu on niin tyrmäävä!
Minulla on ollut huonekasvina gardenia, ja muistan kuinka koko huone tuoksui niin ihanalta! Kukka niin suloisen kaunis!
VastaaPoistaVai tuommoisia ovat mantelit juuri kerättyinä.. En ole koskaan tullut ajatelleeksi että niitä tarvitsee kypsytellä poimimisen jälkeen, vai ymmärsinkö oikein..
Ihana postaus taas, kiitos Susanna ja mukavaa viikon jatkoa sinne teille☀️
Gardenia on ihana!
PoistaKyllä, tämän vuoden tuore sato on vielä mantelipuissa ja se kerätään vasta elo-syyskuussa, kun mantelit ovat kypsyneet ruskeiksi ja itse manteli siellä sisällä alkaa irtoamaan kuoresta.
Mutta näitä vihreitäkin näkee toreilla!
Niitä voi pilkkoa ja marinoida erilaisiin ruokiin, mutta maku on jotain ihan toista kuin kypsällä pähkinällä. Ei kovin hyvä.
Mantelihan on sukua persikalle, mutta siitä puuttuu se pehmeä hedelmäliha.
Kiitos ,Tuulikki, ja aurinkoa teillekin!
Kauniita kuvia! Aurinkoisia päiviä sinulle!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhanaa loppuviikkoa myös sinulle!
gardenian tuoksu on todella ihana. Upeat kuvat!
VastaaPoistaGardenia lumoaa!
PoistaKiitos sinulle!
Pehmoisen nukkaisia vielä!
VastaaPoistaVoi kiitoksia ihanasta kommentistasi, ma-te!
VastaaPoistaKauniita kesäpäiviä sinne!